Български съдия ще получи наряд за битката за световната титла по бокс за

...
Български съдия ще получи наряд за битката за световната титла по бокс за
Коментари Харесай

Български съдия на мегабитката Пулев - Джошуа

Български съдия ще получи наряд за битката за международната титла по бокс за експерти в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

Той ще бъде поканен персонално от управата на Британския боксов ръб за контрол (British Boxing Board of Control), пише bTV. Като висшо управително тяло на професионалния бокс в Обединеното кралство на него се пада отговорността да избере реферите за събитието на 28 октомври в Кардиф.

Главен съдия на дуела на " Принсипалити стейдиъм " в столицата на Уелс обаче ще бъде британец, който ще бъде и още един от общо четиримата съдии. Последният от тях наложително ще бъде определен от народност, друга от тези и на двамата боксьори. 

" Според правилника ни главният съдия ще бъде наложително представител на Англия. От там ще бъде и още един от съдиите. Останалите двама са разпределени по този начин: един определен от страната, от която идва претендентът за международната купа, и един, който да бъде безпристрастен. Работим по тази формула в 95% от дуелите ", разкрива Робърт Смит - общоприет секретар на Британския боксов ръб за надзор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР